העניין מבחינתי פשוט למדי. פותח גוגל Maps עובר למצב 'תצלום לווין' וסורק אזורים ע"פ הקווים המנחים הבאים:
למצוא מסלולי טיול לקי
למצוא מסלולי טיול לקיץ ובכלל
כגישה אני מאוד אוהב לפשט דברים. שום דבר לא מורכב ולא מסובך. הכל צריך להיות לגישתי פשוט וקל ליישום. לצאת לסיבוב רגלי של שעתיים או פחות לא אמור לדרוש כלום בשורה תחתונה.
יש להחליט אל האזור ולהתאים אותו קודם כל לעונה, למשך הזמן שיש לכם וזהו. כל היתר ממילא חדש ולא מוכר ולא משנה לאן תצאו השטח יפתיע אתכם כל פעם מחדש ורק לטובה.
מה שאני עושה הוא לפתוח כאמור את Google maps או Google earth וסורק לפי עונה.
למשל: בעונת הקיץ אחפש אזורים מיוערים משיקולי צל ופוטנציאל למים. בחודשי הקיץ החיפוש מתמקד באזורים כמו רכס הכרמל, רמות מנשה, מבואות ירושלים, גליל עליון וכד'… (מוקפים בעיגול כתום בתמונה).
לצורך העניין שני הגושים הכתומים שסימנתי עונים להגדרות שהנחתי (צל + פוטנציאל למים) והם מציעים אין ספור אפשרויות To Get lost עבורנו. מכאן אחרי שבחרתי 'גוש' או 'אזור' מיוער אני צולל פנימה ומתחיל ממש לסרוק וואדיות.
בתמונה הבאה עשיתי ZOOM IN ולאחר שסרקתי כמה ואדיות אני מחפש שני דברים:
- סימן שהשאירו מטילים כמו בתוך העיגול הכתום מקליק על הסימן ואם נפתחת תמונה מעניינת אני מציין זאת לעצמי.
- גישה קלילה עם רכב לשביל שמוביל לאזור. החץ הכתום הוא הנק' שבה אשאיר את הרכב וממנה אצא להסתובב באזור.
למה ואדיות? כי אני מניח שיש בהם פוטנציאל למים והם מציעים תוואי הליכה די ברור ופשוט (כשיורדים אותם) וכמובן בצל.
ומה קורה בחורף?
בדיוק אותו הדבר רק שהפעם יהיה זה חיפוש מסלולי טיול באזורים גבוהים או מישוריים. אגב החורף הוא זמן מושלם לעשות סיבוב במקומות כמו עמק חפר, עמק יזרעאל וכד'..
או כל אזור המדבר. יהודה, נגב, בקעת הירדן וכד'….
למצוא מסלולי טיול לקיץ – בטיחות
לא נראה לי שיש מה להרחיב על עניין כמות המים. אני מאלו שעם כל ה'סכנות' שאני לוקח על עצמי לעתים עדיין יהיו לי בתיק הגב 3 ליטרים של מים גם בשיא החורף. מכנסיים ארוכים עם אפשרות לנתק חלק תחתון של מכנס.
אה כן ועוד משהו 🙂 מקל הליכה לפחות אחד. באזורים המיוערים במיוחד בכרמל ישנן להקות רבות של חזירי בר. אולי המקל לא יבריח אותם כאשר הם יחליטו לגשת אליכם אבל לתחושה האישית שלנו זה עושה הבדל וזה לא פחות חשוב.